NIVO neemt elektrische hogedrukunit in bedrijf

23-09-2021

Leeuwarden - 09:00 uur

Vanochtend om 09:00 werd de eerste volledig elektrisch aangedreven hogedruktrailer afgeleverd. Onze relatie NIVO heeft deze innovatieve machine aangeschaft en zet hiermee een belangrijke stap in de transitie om zo emissieloos mogelijk te kunnen werken. De trailer is ontwikkeld en gefabriceerd door Meclean Professional Cleaning Services uit Terneuzen. Als vertrouwde partner van NIVO heeft BOS Sneek deze trailer geleverd en in onderhoud.

Na de officiële overdracht werd de machine direct in het werk gesteld. De eerste opdracht; het Oldehoofsterkerkhof bij de Oldehove ontdoen van de aangebrachte belettering in het kader van LF2018. Hier werd meteen het verschil duidelijk tussen een brandstof aangedreven machine en dit type met elektronische aandrijving. Het geluid van stoom wat onder hoge druk uit de spuitlans komt gaf meer geluid dan de gehele hogedruktrailer.

Geen prestatieverlies

Ondanks dat deze machine werkt op een Lithium-Ion accupakket zijn de prestaties nagenoeg gelijk aan de variant met brandstofmotoren. Er kan ook met deze groene versie een gehele dag gewerkt worden en deze werkduur wordt nog verlengd als er gekozen wordt voor de optionele zonnepanelen die op het dak gemonteerd kunnen worden. Opladen gebeurd via een laadpaal (voor personenauto's) of via het reguliere stroomnet. Natuurlijk heeft ook deze machine de vertrouwde SteamPLUS, WeedPLUS en AquaPLUS functionaliteiten en is deze uitgerust met een warmtewisselaar waar gebruik kan worden gemaakt van de HVO100 brandstof. Zo stoot deze machine 90% minder CO2 uit dan reguliere versies.

Duurzaamheid en innovatie

NIVO is gespecialiseerd in diverse takken van (specialistische) reiniging. NIVO werkt daardoor ook vaak in stadskernen of omgevingen waar zo weinig mogelijk overlast gewenst is. De keuze voor deze elektrische hogedruktrailer past daarom perfect bij hun kernwaardes als bedrijf. Passend ook gezien het innovatieve karakter van NIVO. Niet alleen is deze machine beter voor het milieu, ook de werknemers die ermee werken zullen het comfort ervaren nu de machine nagenoeg stil is onder volle werklast.

Overheden en emissie eisen

De elektrificatie van machines die gebruikt worden in stadskernen is belangrijk. Overheden hebben zichzelf strenge emmissie normen opgelegd. In 2025 zullen alle grote gemeenten volledig emissievrij moeten werken met hun materieel. 

Eigenschappen van geleverd model hogedruktrailer:

✓ Werkdruk max. 250 bar                                                                                                                                 
✓ Watertemperatuur max. 102 ºC 
✓ Warmtewisselaar 1
✓ Elektromotor vermogen 15 kW
✓ Aantal hogedrukpompen 1
✓ Lithium LiFoPO4 batterij 48V
✓ Inhoud brandstoftank 110 L
✓ Inhoud watertank 850 L
✓ RVS hogedrukhaspel 45 mrt. 3/8" hogedrukslang
✓ RVS vulhaspel 25 mrt. 3/4" vulslang
✓ Afmetingen (L)250 x (B)130 x (H)220 cm
✓ Kentekengewicht 2000 kg
✓ Werktijd zonder tussentijds bijladen 6 - 16 uur (afhankelijk van de gekozen werkmodus)                          

Optioneel:

✓ Dakdragers 
✓ Anti-kalksysteem (met 12V doseerpomp en reservoir 5 ltr.)
✓ Extra geluidsisolatie (binnenkant trailer)
✓ Flitslampen (LED)
✓ Werklamp draaibaar (LED)
✓ Afstandbediening (noodstop)
✓ RVS haspel met 100 mtr. hogedrukslang (⅜”, 2 staalinlage)
✓ Terugspoelsysteem (terugspoelen van water naar de watertank tijdens opwarmen)
✓ Afsluitkraan t.b.v. leegmaken/spoelen watertank
✓ Trailer in andere kleur gespoten (mogelijk in elke RAL kleur)
✓ XL uitvoering met watertank 1200 ltr. en brandstoftank 155 ltr.
✓ SIR gekeurde uitvoering

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op via het contactformulier.