GETEST | Weedsweep op accu

22-06-2022

Introductie

Nu te huur bij BOS Sneek! De onkruidborstel van Meclean.

De brandstof aangedreven onkruidborstel van Meclean is al een tijdje op de markt. Nu is deze Weedsweep ook beschikbaar in combinatie met een krachtige elektromotor. Deze motor werkt op accu en is verder qua model nagenoeg gelijk aan de brandstof aangedreven versie.

Wij namen de proef op de som bij één van onze klanten om een goede indruk te krijgen van het gebruiksgemak, de reinigingskwaliteit en snelheid van deze machine. 

De machine

De geteste machine is een Meclean WEEDSWEEP - B voorzien van een Lithium-Ion batterij van 82V / 5Ah. De accu wordt opgeladen met een snellader en de borstel is voorzien van 5 draadstukken.

De specificaties:

 • Volledige elektrische uitvoering
 • Borstel / werkbreedte 35 cm
 • Veegt tot 2600 m²/u
 • Gebalanceerde trillingvrije borstelkop
 • Ergonomische, inklapbare duwbeugel
 • Grote lekvrije wielen met rubberprofiel
 • 2x borstelset (staal)
 • Verstelbare borstelhoek
 • Snelwissel systeem voor de borstelharen
 • Elektrische motor - B&S Powerhead
 • Elektrische uitvoering: geleverd inclusief Li-Ion batterij 82V / 5Ah en snellader
 • 12 maanden garantie

De testomgeving

De machine is getest bij een woonhuis met een relatief grote oppervlakte aan steen. De oprit is voorzien van bakstenen en het terras achter huis is voorzien van tegels. De passage naast huis is voorzien van grote tegels. Op deze manier kon goed vergeleken worden hoe de machine onkruid verwijderd op diverse ondergronden.

Pad voor de gevel

De eerste proef op de som was de ongelijke klinkers voor de gevel van het huis. Doordat de machine zowel links, centraal als rechts kan werken was het relatief gemakkelijk om langs de randen te komen. Naast het feit dat alle onkruid stevig wordt verwijderd komt ook de kleur weer terug op de steen. Na een regenbui is het resultaat dan ook overtuigend.

Pad naar de voordeur

Pad naast de woning

De volgende proef was het pad waarbij aan weerszijden een tuin is aangelegd. De machine wist zich hier goed een weg in te vinden. Opvallend was dat de machine goed te besturen is en hiermee nagenoeg geen bloemen of andere struiken geraakt zijn. Dit mede door de beschermkappen rondom. 

De oprit

De woning kent een grote, ruime oprit van stenen. Ook hier wist de machine snel alle onkruid te verwijderen. 

Plein achter

Achter de woning is een plein voorzien van grijze tegels. Hier werd ook duidelijk dat naast het onkruid verwijderen de tegels weer een frissere uitstraling krijgen en veel vuil verwijderd wordt.

CONCLUSIE

De Meclean WEEDSWEEP - B is een machine met een hoog gebruiksgemak. De bediening is simpel en de machine is zeer wendbaar. Dankzij de goede bescherming rondom is er nagenoeg geen rondvliegend materiaal en dit zorgt voor een schone afwerking met een bezem of bladblazer. Door de ergonomische handgreep is het prettig werken.

PLUSPUNTEN

Gemakkelijk te bedienen
Geen geluidsniveaus van een brandstofmotor
Net zo krachtig als een benzine uitvoering
Wendbaar en flexibel qua besturing
Krachtige reiniging

AANDACHTSPUNTEN

De accu is na ongeveer 20 minuten intensief werken leeg, het is verstandig minimaal twee accu's te gebruiken.
De machine is niet zelfrijdend, echter is deze machine wel erg licht te bedienen.
De stalen borstels slijten bij grote oppervlakken snel, het is verstandig om meerdere setjes mee te nemen voor de zekerheid.

Heeft u ondanks deze uitleg advies of hulp nodig? Neem dan gerust contact op met ons filiaal via de contactpagina, wij helpen u graag verder.